1. apr 2020

Valitsus on tulnud välja enam-vähem normaalsete rahandusettepanekutega

Valitsus on tulnud välja enam-vähem normaalsete rahandusettepanekutega.

Täna on küll 1. aprill ja arvestades minu suhtumist valitsusse hetkel (ja riigikogusse, et on ohuks põhiseaduslikule korrale lähtudes meetmetest, mida on kõigi erakondade juhtimisel riiklikul või kohalikul tasandil ette võetud ja takka kiidetud) võiks see arvamus olla ka kui aprillinali, aga see pole seda.

Martin Helme saab kindlasti rahanduspoliitiliste otsustega paremini hakkama, kui seda sai Jürgen Ligi. Nt

  • maksuintresside arvestamise peatamine;
  • uute sundtäitmiste alustamiste peatamine;
  • MTA juhi Vahur Laidi positiivne sõnavõtt, et püüdke esmalt ellu jääda, maksudega tegeleme hiljem;
  • riigilaenude (sh võlakirjade) kasutamine;
  • esmalt käenduste pakkumine pankade laenutingimuste lõdvendamiseks;
  • FIEde selleks kvartaliks seadmine nn oü-tajatega ehk mikroettevõtjate äriühingutega samale positsioonile, tegelikult isegi paremale, sest neile ravikindlustust ei laiene, aga FIEdelt ei võeta seda ära sotsiaalmaksu mitte maksmisega. Kusjuures pensionärid, üliõpilased ja töö kõrvalt tegijad saavad lisanutsu - hakka või isegi korraks FIEks ☺. Ah, las saavad;
  • energiaaktsiiside langetused ja ka alkoholiaktsiisi langetus arvestades kaasuvaid hädasi, mida me pidime kinni maksma ilma tulusid katteks saamata Läti viinarallist.


Siis Mart Helme kinnitus ja selle rakendamime praktikas, et riik ei hakka represseerima neid, kes 2+2 vastu eksivad (korduvused ja erandjuhud on teine asi). Isegi politseist võib niiviisi asja saada. ☺

Kõige selle juures on kurb asi, et valitsus on ise selle algpõhjuse põhjustanud.

Kui nüüd asi jätkuks nii, saaks sellest riigist veel asja.

See riik peab veel kaua maadlema enda põhjustatud majanduslangusest tulenevate eelarvetulude languse ja madalseisuga. Lisaks laenude tagasimaksetega. Õnneks need meetmed pidurdavad hullema esiletulekut, mis jürgenligiliku käitumise juures viiks me riigi lihtsalt veel suurematesse raskustesse - ühelt poolt palju töötuid ja lisaks maksumoraal langeks meeletult MTA käsiväänajaliku suhtumise tõttu.
Praegu lihtsalt püütakse maksuoptimeerimisega (maksuseaduste täitmisega, sest ka liigne maksumaksmine on seaduserikkumine) ja ehk vähema maksupettusega hakkama saada.

Kes siin riigitöötajatest, nt medtöötajatest - arstidest-õdedest nt - aga hurraa! hüüab praegustele piirangutele, saab vist varsti nutta. Hea kui töökohad alles jäävad, palgatõusudeks küll raha pole, vähemalt. Isegi kas järgmine aasta sel aastal sügismasenduses eelarvet kokku panev valitsus seda tegema hakkab, kuigi praegu ehk tahetaks isegi. Reaalsus jõuab ka ükskord kohale.

Ja kui ei jõua, siis ootab praegusi valitsuserakondi see, mis ikka Isamaaga seotud valitsuserakondi on oodanud lõpuks - opositsiooni minek. Läksid reform ja sotsid ülbeks, on läinud ka ekre ja kesk ülbeks. Ja im vingerdab taaskord välja... Soovitan Ekrel väga ettevaatlik oma suhtumisega olla, et mitte oravate (no ja ka sotside nende ülbuses) saatust jagada. Mis sai oravatele ohtlikuks?

Hoidke praegune väljapääsu suhtumine elus ja arendage edasi. Kui parandate põhiseaduse rikkumisest meelt (olen hoiatanud ja alternatiivmeetmeid käsitlenud siin blogis mitmel korral, neid saab ju kasvõi vähendatud ulatuses kasutada - ja uued geniaalsemad meetmed on alati oodatud), ootab teid veel helge tulevik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus