21. apr 2020

Riskigrupid hotelli, kruiisilaevad ja "uusrootslased"

Elementaarne on riskigrupid isoleerida rohkem meditsiiniliselt kontrollitud keskkonda, nt hotellidesse ja kruiisidele (mujal maabumiseta siiski mõeldud). Kui lahvatab seltskonnas koroona, siis saame intensiivi täitumise võib-olla üles. Kui inimestel on tegevust, hoiab immuunsüsteem koroonat kontrolli all ning pidev arstiabi samuti leevendab kohe sümptomeid. Kui mõni meedik tahab kaitseülikonda, kandku, üldiselt nooremale inimesele koroona ei tee midagi hullu. Kaitseülikondi pole vast üldse vaja, isegi riskigrupil - kes haige, see haige, kes immuunne vm koroonaga konkureerivas haiguses, seda see ei puuduta. Haigusele altid põevad läbi.

Ülejäänute elu läheb jälle käima. Meetmed kujunevad soodsateks. Enne isoleerimist mitte mingeid muid meetmeid. Kas kruiisilaevadel kõik nakatusid? Kas seal olid vaid noored? Kuigi seal võidi haiged isoleerida küll. Mingit massilist nakatumist ju polnud, kuigi rahvas oli ninapidi koos.

Rootslased ju tunnistavad, et koroonariski kannavad "uusrootslastest pagulased".
See toobki meid tagasi mu kunagi küsitud küsimuse juurde - kui paljud Itaalia haigestunutest on "uusitaallased", kelle hügieeniharjumused ja ehk isegi tervislik seisund "jätavad soovida"?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus