4. apr 2020

Rahvas omas elemendis

Meil oli 700 a orjaaega (küllaltki kristlik aeg).
Meil oli 5 a vaikivat ajastut (Pätsi aeg).
Meil oli 50 a okupatsiooni.
Meil on eriolukord (kristlaste noore Ratase ja Helme aeg).

Rahvas on omas elemendis

Elukorraldust vägagi piiravad käsud tulevad ülevalt ja rahvas on rõõmus neid täitma.

Kristlased, kui ka mõni pastor otseselt valitsuse kehtestatud piiranguid üles rikkuma ei kutsu, aga annaks tugevalt märku, et asjad pole korras, vaataks teda tuima näoga ja täidaks rahulolevalt Ratase (kui eriolukorra juhi) käsku. Mina, tänu Jumalale, suudan neid piiranguid lihtsalt taluda (kuigi osa piiranguid oli nagunii mu elu loomulik osa, introvert nagu ma olen; kusjuures ühes Postimehe online uudises oli võetud mõtteid sekspoe ärikatelt ja üks neist imestas, et vallalised pole veel teatud lelusid ostma hakanud (eks vallalistel on see olukord nende igapäevane), aga naised pidid olema nii üle piiri läinud (see minu tõlgendus), et mehed olid hakanud enda põhitööriista asendajaid naistele hankima juba (ehk mehed nagu äraaetud loomad juba, nagu olen tähele pannud - muidu ikka mehi süüdistatakse, et need muust kui seksist ei mõtle, primitiivid sellised)).

Minnes edasi kristlaste tõenäoliste, senise praktika põhjal, põhjendustega.
No ega Jeesus ju ka vastu ei hakanud, vaid lasi end risti lüüa. Ikkagi suurim autoriteet ju. Ainult et... ainult et Jeesusel oligi vaja, et ta risti löödaks. Senimaani ta peitis end kasvõi lahkudes ööseks Jeruusalemmast. Ja Paulus sai mitu korda peksa selle sama Rooma võimu poolt ja tema seda küll ei otsinud (mitte et Jeesuski otseselt, aga ta teadis, kuhu see välja viib ja see oli ta plaan). Jeesus plõksis ka Pilaatusele vastu, nagu Paulus Suurkohtu ees. Taaniel ka hakkas, küll Vana Testamendi ajal, Nebukadnetsari käsule vastu ja tema 3 kamraadi samuti.

Jumal võttis ka kord Nebukadnetsari ja saatis ta härja kombel aasale, kuni mõistus pähe tuli. Huvitav, kas noored Ratas ja Helme saavad enne aru või? Võiks ju ikka, päris narr oleks vaadata pea- ja rahandusministrit härja kombel Šnelli tiigi ääres rohtu mäletsemas. Nosivad veel lillefestivalil, kui see sel aastal ikka tuleb, lilled ära.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus