5. apr 2020

Saarlaste riskigrupp vabastab kogu Eesti piirangutest

Saarlaste riskigrupi isoleerimisega (täitsa meeldivatel tingimustel) saab kogu Eesti vabaks, lisaks saarlastele, sest kõige ohtlikum riskigrupp (kõige hullemal juhul ainsad intensiivravi vajajad, iga vajaja mujalt Eestist vähendab intensiivravimäära ja nö vabastab kohti) on isoleeritud. Ma lähtun maksimaalsest koroona intensiivravi vajajate hulgast.

Kui aga varjatute hulk on madalam kui 10x hulk tuvastatutest, siis ei ole kiire nakatumine reaalne (127 10 000le) kuna haige inimesega kohtumine on veel ebareaalsem kui lotovõit (piletiraha tagasi 1250 10 000le). St 10x väiksem võimalus on koperdada kokku koroonahaigega isegi saarlasel (kas kohtud iga päev 80 inimesega? Siis neist 1 on haige). Kuigi iga alla 2m kontakt seda, tõsi, tõenäosuste liitmise põhimõtte alusel suurendab, samas korrutamine (haige riskikäitumine, mis pigem ei leia aset, enda immuunsüsteemi püsiv või ajutine tugevus jm mitte kindlasti aset leidvad tegurid) vähendab. 05.04 seisuga Koroonakaart.ee ja mu varasemad hiljutised blogipostitused, kus ajafaktor oluline - surfa ringi.

Harjumaal 6/10 000le, Võrus 20 10 000le.
Kui tõsiseks te lotomängus võidu võimalust peate? Kui "võidate koroonaloteriis", mis see stastiliselt reaalne kõige hullem tulemus on?

Kui riik raatsib miljardite laiaks löömise asemel osta hoopis täiendavate intensiivravipalatite varustust, kasvõi kaitseväe välihaigla tingimustes, sest vajadus ei tõuse nii kiiresti, on mure ka teistpidi murtud - ka sõja ajaks.

Kui Jumal on meie vastu, siis meie seda üle ei ela. Kui Jumal on võtnud nõuks eestlaste toomise usule, vähemalt meeleparandusele, sh kristlaste, siis me võime piirata palju tahame, me kannatame ikka, nii nagu Jumal seda heaks peab - ka intensiivi ja surnutega - ta ei lase ennast üle kavaldada. See pole nö terve mõistusega lahendatav, vaid terve mõistusega - endale ja Jumalale tunnistades ja tagajärgedega leppides ning suhtumist muutes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus