29. okt 2013

21.-27. oktoober 2013

Laste tapmise tõkestamine
SA Pere ja Traditsiooni Kaitseks aktiviseeris veel viimast nädalat üleeuroopalise petitsiooni kasuks häält andma. See petitsioon kaitseb veel sündimata laste tapmist riigi rahastamisel (abort ilma meditsiinilise põhjenduseta).

See üleskutse leidis vilgast kaasalöömist ja jagamist FB keskkonnas. Väga hea! Lisaks tuleb jätkuvalt seda rõhutada ka siin samas Eestis, mitte jääda vaid Euroopa toele lootma. Sealt vaevalt erilist tuge tuleb, aga mine tea. Läänes on poliitikud rohkem altid rahva häält kuulda võtma. Samas on ka Eestis näha mõjusid nt superandmebaaside rakendamise puhul, mida on Eestis üritatud teha, aga pole veel õnnestunud.

Superandmebaasid ja maksustamine
Eestis üritatakse jätkuvalt õigustada ettevõtete käivete superandmebaasi loomist. See on kestnud juba aastaid. Alguses üritati seda ette mängida kui riigi abi väikeettevõtjale raamatupidamise tegemisel. Õnneks sai see tagasi löödud. Riik nimelt kipub oma nina pistma sinna, ikka "õilsatel eesmärkidel" muidugi, kuhu pole vaja.

Riik tahab totaalkontrolli ettevõtjate üle kehtestada saades hästi aru, et ettevõtjad on nõus isegi ilma totaalkontrollita maksu maksma, kui see pole tappev ning selle eest saab ka midagi vastu. Isegi praegu makstakse maksu, kuigi riik midagi erilist vastu ei anna ja liiga totaalkontrolli pole ka veel kehtestatud, kuigi MTA teeb usinaid samme. Lihtsalt tahetakse kontrollida, et kui vaja, siis saaks kaela väänata räige koormuse. Või siis ei viitsita teha tööd, et püüda pätte ilma et kõiki pättidena koheldakse. Ligi: vajame kasvusõbralikku maksukeskkonda. Ilusad sõnad, aga teod ei kinnita sõnud. Selleks tuleb lihtsalt olla ettevõtja, et aru saada, tunnetada.

Vaher ja tööd-tegemised
Siseminister Ken-Marti Vaher on aktiivselt kaasa löömas Interpoli tegemistes nähtub artiklist Vaher põhjendas, miks läheb tema Interpoli Krossi «päästma», samas ei suuda paika panna oma ministeeriumis asekantslerit, vt Vaher ei nimeta asekantslerit ametisse. Nimetagu valitud asekantsler ametisse või jätku ta ametisse nimetamata, aga samm tuleb ära teha.

Elektrirong soditi täis
Aegviidu jaamas soditi täis elektrirong räägib Piltuudis: vandaalid sodisid täis Elroni uue rongi. Ühelt poolt on tegemist huligaansusega, aga teiselt poolt aitaks siin kaasa kristlik usuõpetus. Noored ei anna aru, mida ja kus nad sodivad. Teades, et MuPol on kalduvus teha trahvi majaomanikele, kui nende maja on soditud, siis vähe puudub, et MuPo tuleb ja teeb veel trahvi Elronile linnapildi risustamise eest.

Tartu Ülikool ja veider õppeteenusleping
Tartu Ülikool, mis koolitab ise välja advokaate, jäi kohtus kaotajaks oma õppeteenuslepinguga, kus akadeemilisele puhkusele mineja oleks justkui pidanud siiski maksma ainete eest, Kohus andis ülikooli ja tudengi võlavaidluses õiguse üliõpilasele. Veider on Tartu Ülikoolist kuulda selliseid uudiseid. Terve mõistus, halloo!

Krediidipanga vastuolu Finantsinspektsiooni ja Moskva Pangaga
Krediidipanga üldkoosolekule ei ilmunud välja FI esindaja, kuigi FI oli kirjalikult teavitanud, et soovitavad Krediidipanga juhi välja vahetada. FI väitis, et kirjast piisab ja ise nad ei pea välja ilmuma, polevat mõjuvat põhjust. Kui nii oluline teadaanne tehakse, siis oleks mõistlik ka ilmuda välja koosolekule, kus hääletatakse just sellesamuse juhi väljavahetamise üle. Praegu jääb mulje, et FI kardab küsimusi, mida võidakse küsida, ning et FI teeb koostööd Moskva Pangaga, kuna ka viimane soovib juhi välja vahetamist ning kasutab selleks huvitavaid võtteid, nt väikeaktsionäride nende häälest ilma jätmine üldkoosolekul. Kusjuures ka Postimehe kommentaar oli veider, jättis mulje nagu usaldataks pimesilmi FId. Veider, veider. Loe ka Krediidipank: kevadise ja viimase koosoleku vahel on oluline erinevus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus