21. okt 2013

14.-20. oktoober 2013 ja natuke ka muid aegu

Keskerakond võitis nii Tallinnas kui ka üle Eesti
Palju õnne!

Teistele RK erakondadele ja meediale nii palju, et pole mõtet mõnitada, alandada ega ignoreerida.

Edu peitub koostöös, kus ei mõnitata otseselt vastast. Tõe teravmeelne välja ütlemine ja mõnitamine on erinevad asjad.

Ise sain 57 häält ning olen nende üle õnnelik. Kasutasin blogi, mida hetkel loed, fb-d, TTV reklaami ja lendlehti, et levitada sõnumit enda olemasolust ja sõnumist mõistlikule inimesele. Kokku läks see maksma esialgsetel andmetel alla 9 euro./Hiljem selgus, et 22 eurot/ Oleks ju võinud jätta reklaami ja lendlehed kasutamata, aga kasutasin neid juba kasvõi austusest olemasoleva valija vastu, et ma püüan end ka teistele teatavaks teha või teda lihtsalt tänada, ergutada. Eks see kampaania oli lahe ka välja mõelda ja läbi viia. Äge oli ka, et raamatu Tölner pääseb taevasse! müüki minek sattus samale ajale.


Jätkates siiski tõsisemal toonil.

Meedia, peamiselt TV-kanalid
Tallinna TV
Tallinna TV ei ole kahjuks tasakaalustatud meediakanal. Liiga suures ülekaalus on Keskerakonna uudised ja arvamused. Seda oli lisaks varasematele aegadele näha ka valimisõhtu maratonsaates. Kui mitte kõik, siis enamus külalistest oli pärit Keskerakonna ridadest (Hugo Hiibus, Priit Aimla, Linnar Priimägi jt).

Erinevalt ETVst näidati saadetes ka Tallinnas kandideerivaid väiksemaid erakondi ja valimisliite ning neid pea igapäevaselt. Üksikkandidaadid jäeti ka TTVs vaeslasteks. Väikene lohutus siiski on üksikkandidaatide saade, millele pole kordussaadet mina vähemalt näinud, küll on see saade internetis järelvaadatav. Natuke lohutab ka 300 reklaamsekundit, mida võis iga nimekiri, sh üksikkandidaadid, kasutada. Ma kasutasin.

Tänased uudissaate lõigud olid seotud Keskerakonna võitudega või vähemalt suure eduga. Pöörati tähelepanu just Keskerakonnale. TTV tuleb tasakaalustada teiste jõudude eetrisse laskmisega.

Teised
ETV ja erakanalid olid keskendunud vastupidiselt TTVle just Keskerakonna vastu. ETV, kel on 2 kanalit, oleks saanud ikka palju rohkem pingutada kandidaatide esitlemisega. See 3 minuti pakkumine oli lollimäng, sest infolevi selle kohta oli olematu. Püüdsin hoida silma peal, aga magasin ikka maha. TTV seevastu helistas mitu korda üle. Kusjuures ETV pakkumine oli selline mõnitamine, et noh, eks te siis tulge ja esinege. Nagu viskaks koerale kondi ette, et säh, võta.

Kiidan siinjuures natuke Postimeest, mis on minu arvates üks suur naljanumber, aga see vähemalt algul näitas üksikkandidaate jooksvates ribades. Aga ülejäänud osas ei olnud olemas kedagi peale Riigikogu erakondade ja võib olla ka natuke EKRE.

Kokku
Kui võtta kõik kanalid kokku, siis sai 4 Riigikogu erakonna kohta enam-vähem pildi kätte.
Üksikkandidaadid olid visatud üle parda, valimisliidud ja väikeerakonnad olid samuti küllaltki üle parda visatud.

Kuidas saada valimisliite ja üksikkandidaate pildile? Kasvõi uudistesaadetes arvamuste andjatena. Meedia tegemata töö on, kui ei jälgita kandidaatide tausta, millest andis mingi ülevaate VVK lehel avaldatud andmed ning nt Postimehes avaldatud andmed. Ei saa ka väita, et nt mind polnud võimalik kätte saada. Natuke uurivat ajakirjandust, palun. Ajakirjandus ei ole nii oluline, et neile peab endast spetsiaalselt teada andma. Lisaks tegin ma oma raamatu müügile jõudmise kohta pressiteate, aga seda ei ilmunud kuskil. Mõni asi, et üksikkandidaadi raamat jõudis esmakordselt müügile? /Hiljem avastasin, et kuskil nurga taga Postimehe uudisvoos oli siiski ilmunud. Vaata siit. Aga ilmus./

Analüütikud ja üksikkandidaadid ning mitte RK ühendused
Analüütikud, nt Tõnis Saarts, jätsid üksikkandidaatidest mulje, et nad on pätid ja kaabakad, kes lihtsalt ronivad püünele. Üks näide on TTV üksikkandidaate tutvustava saate vaheosas. Rõhutati, et pole mõtet neile häält anda, kuna 1) neil on raske sisse saada ja 2) kui nad ei teata, kellega koostööd teevad, siis nad petavad valijaid. Üksikkandidaatide kohta just eriti rõhutati mõlemat. Kas tõesti nii? Kas RK erakonnad ei pea tegema koostööd? Miks ignoreeriti mitte-RK erakondi ja valimisliite ning üksikkandidaate? Nii ei tekigi ju uusi jõude. Kas tõesti on analüütikute armastus kõva käe vastu nii suur? Või on tegemist juba laimuga?

IRLi Eerik-Niiles Kross ja Interpol
Arvestades, et Venemaal on mõjuvõimu, siis ei imesta, kui Venemaa siiski suutis mõjutada ning Eerik-Niiles Krossi laevakaaperdamises tagaotsitavaks kuulutada alusetult. Lõpuks on ka Interpolis inimesed tööl. Eesti on ennegi olnud maha müüdud, kasvõi MRP ja meie ESMga liitumine.

Postimees ülistab lapsetapmist
Postimees üllitas mitu artiklit, kus räägiti abordist e lapsetapmisest seda õigustavalt. Ühes, Eestis võiks abortide arv poole väiksem olla, kirjeldati erinevaid emale mugavaid abordi tegemise viise ning justkui rahustamiseks siis naistearst väitis, et aborte peaks vähem olema. Samas oli artikli alatoon siiski aborte tutvustav ja kiitev, mida möönis ka see naistearst, kui väitis, et naistearstid ei poolda abortide lõpetamist. Teine artikkel, El Salvadori naisi võib nurisünnituse korral oodata mõrvasüüdistus, rääkis äärmuslikust riigist, kus abordid on keelatud ning abordi põhjustest ja kuidas mingi rahvusvaheline organisatsioon aitab abortidele pigem kaasa. Selle artikliga üritati näidata, et abordid on vajalikud ning et Eesti on kristlaste toel, kes ei salli mitte-elupäästvaid lapsetapmisi, kohe-kohe jõudmas samasse kohta välja, kus see äärmuslik riik. Eesti on sellest väga kaugel.
Postimees ülistab lapsetappu seostades meelevaldselt äärmused - üks äärmus, mis on meil, ning teine, mis on ses äärmuslikus riigis.
Seksimine on väga oluliste tagajärgedega tegevus ning seksida tahtjad peavad sellest aru saama, et selle tagajärg on elu, uus inimene. Seks ei ole üksnes nauding või noorte puhul "enda täiskasvanuna tundmise vahend". Loe ka postitust.

Jürgen Ligi ja maksud
Reformierakond näitab end kui ettevõtja-vaenulikku erakonda. Eesti on vabariik ning see tähendab, et peamine on vabadus ning ka endaga ise toimetulek. RE Maksu- ja Tolliameti kaudu aga ahistab ettevõtjaid oma superandmebaaside loomisega, käibemaksu süsteemi keerukamaks muutmisega jm. Täna samuti Jürgen Ligi, RE rahandusminister, võttis sõna Äripäeva artiklis Ligi: maksumuudatused riivavad petturite huve, et kõik kes on vastu, on kaabakad. Selline suhtumine siis vabas riigis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus