20. dets 2015

Kaarel Tarand pani lati alt läbi. Järjekordselt

Postimehes ilmus Kaarel Tarandi mõtteharjutus, kus süüdistas eestlasi alusetutes hirmudes, kuna tuli ju (seni) tegelikult vaid null pagulast. Ütleks selle kohta, et latialt läbijooksmine.

Kaarel Tarand on parim näide, et tolerastidel puudub vastutus- ja mõtlemisvõime. Nad keeravad ise supi kokku ja kui mingil neist mittesõltuval põhjusel supp saab täitsa maitsev, siis süüdistavad teisi, et teised justkui oleksid alusetult kartnud, et supp tuleb rõve. Kes oli kokk? EKRE või keegi teine? Ei, tolerastid, sh Tarandi-punt.

Milles probleem? Esiteks, kui on pagulane, siis tal pole mõistlikult arutledes mingit võimalust valida, kuhu riiki ta läheb abi võtma, eriti olles ebaseaduslikult piiri ületanud.

Teiseks, iga riik otsustab ise, palju ta vastu võtab. See on normaalne suhtumine. Aga tegelik teine asjade käik oli jabur nagu esimenegi. Nimelt sunniti Eesti rahvale kvoodid peale. See, et Eesti riigina pole "suutnud" kvooti täita, on seotud esimese teema jaburusega. Siin ei olnud ju kunagi küsimust, kas Eesti rahvas tahab pagulasi. Eesti rahvas pole kunagi tahtnud mõttetuid majandusimmigrante, eriti veel sellises mahus, valitsus aga tahtis väga.

See, et kokku on seni tulnud null pagulast senise retoorika, riigi suhtumise ja uudiste taustal maailmast, on igati jabur olukord. Ja siin pole riigil midagi ette heita, et rahvas läks närvi, EKRE sai oma tegevusega edu ning rahvas on siiani närvis. Riik ise põhjustas selle oma lollusega.

Tsiteerin Tarandit, EKRE toetusprotsent "ei muutu suuruselt kunagi ohtlikuks põhiseaduslikule korrale ega anna isegi juurdepääsu võimuliitude moodustamisele".
Sellise konstruktsiooniga nimetada EKRE tegevust põhiseadusliku korra vastaseks, on samasugune demagoogia. Kust otsast on EKRE oma tegevusega läinud põhiseadusliku korraga vastuollu?

Antud juhul ma samastan riigi ja Kaarel Tarandi, kuna ta on riigi esindaja erakondade rahastamise järelevalve komisjonis.

Oleks riik korralik, st ütleks välja, et meie võtame üksikud pagulased vastu, kui üldse ja sedagi iseotsustamise korras, poleks probleemi tekkinud.

Eesti riik tolerastide käpa all on ebausaldusväärne.

Tarand on pidevalt seisnud vastu traditsioonide kaitsjatele oma tegevusega. Samas on lati alt pannud läbi ka SAPTK kottimisega, kuna politsei oli sedavõrd mõistlik, et saatis ta komisjoni pikalt.

PS! Ja miks mulle seostub küll sellega sotsiaaldemokraatlik erakond? Ei tea küll. Kahju on mõistlikest sotsidest selles erakonnas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus