15. veebr 2018

Investori nahas poliitik

Mis saab, kui poliitik poeb investori nahka? Kui inimesed teavad seda inimest investorina, aga ta hakkas poliitikuks ja teistele seda ei öelnud?

Siis kaasinvestorid võtavad endiselt temast eeskuju kui investorist, kuigi ta ei investeeri enam investori loogika järgi, vaid poliitiliste vaadete järgi - investeerib või jätab just investeerimata olukorras, kus investorid jätaksid investeerimata või just investeeriksid.

Poliitik investori nahas on teadlik, et ta võimendab mõttetut ja vaikib maha mõtteka, et ta kannab sellega kahju ja see on poliitika ellu viimiseks vastuvõetav hind. Kaasinvestorid seda aga ei tea ning kannavad kahjusid. Kannavad kahjusid ka edaspidi, kui just ei vea, et poliitik saavutab oma eesmärgi. Kannavad kahju jätkuvalt ja veel enam, kuna eeldavad, et investor teeb investori otsuseid, mitte poliitiku omi.

Just nii on George Sorose jüngritega - Sorosel on pappi, mida oma maailma hävitava projekti tarbeks kaotada ja ta teeb seda teadlikult. Tema järgijad seda ei teadnud nt aasta eest ning investor Sorose ustava siira järgijana said kahju, kuna tegemist oli poliitik Sorosega, mitte investoriga tema otsustes, sõnavõttudes ja valikutes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus