21. dets 2015

Rahaline kaotus on köömes moraalse kaotuse kõrval

Tegemist on 101. postitusega selles blogis. See tuleb vahelduseks positiivne isegi poliitika teemal.

Sloveenid näitasid teed ja abielu jäi abieluks.

Eestlasi hirmutatakse, et kui kooseluseaduse rakendusakte vastu ei võeta, siis võivad (noh meie riigis tõlgendataksegi seadusi nagu klikile sobivam on) homopaarikandidaadid hakata esitama riigi, st meie, vastu nõudeid Euroopa Liidu või Inimõiguste kohtu kaudu.

Suutsime alla neelata Eesti Energia jaburused, ei hakka siin praegu Estonian Airi süüdistama, sest idee oli iseenesest kena ja asjalik, kuigi läks aia taha, suudame alla neelata ka need potentsiaalsete homopaaride nõuded, kui tekivad. Eesti Energia nimelt on mõeldud riigisiseselt tegutsevaks, Estonian Air aga rahvusvaheliselt tegutsevaks firmaks, seetõttu EE projektid olid arulagedad ja mõttetud EA omadega võrreldes.

Rahaline kaotus on köömes võrreldes moraalse hävimisega. Kui moraalselt on korras, siis ka majandusliku hävingu seisus on võimalik inimlikus plaanis ellu jääda. Kui aga moraalselt pole korras elu, siis pole vaja majanduslikku hävingut oodatagi, et ebainimlikult kannatada saada. Palju on praegu eestlased nõus selle riigi (juhtide) toetuseks välja astuma? Pigem saadetakse pikalt. Riik hävineb, kui juhid seda järjekindlalt hävitavad.

Soovin eestlastele edu kooseluseaduse vastu töötamisel, täpsemalt perekonna ja kestlike traditsioonide kaitsmisel. Need, kes ei saa aru, et kuristiku äärel olles ollakse ohus, küll nad aru saavad. On mõningaid vilju maitsnud omade "sallimises" ka Iivi-Anna Masso, keda nii hästi "salliti esisallija" presidendi poolt.

Jaanus Karilaiule soovitaks natuke järele mõtelda, et mida ta ikka tahab. Mis loogika see on, et kui toetasid, siis pead toetama lõpuni. Ei pea, kui oled aru saanud, et toetasid valet asja või muidu on sisemine tõrge toetamise suhtes. Siin on tegemist märkide maha märkimisega, mitte mingite ratsionaalsete mõtisklustega. Kooseluseaduse teema ei ole mingiski mõttes ratsionaalne, hoopis abielu ja traditsioonid on ratsionaalsed teemad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus