8. sept 2015

Hoolimatud illegaalid

Lähis-Ida riikides, süüdistatakse, aitasid režiime kukutada lääneriigid. Kui kohalikud poleks tahtnud, või režiimid olnud ohtlikud läänele, siis poleks neid ka kukutama hakatud. Kohalikud peavad tagama, et nende riik oleks piisavalt valitsetud, et see poleks ohtlik teistele riikidele. Kui nad lasevad režiimi kukutada, siis peavad olema valmis võtma valitsusvastutuse, kui aga nende riik ohtlik teistele, siis samuti võtma valitsusvastutuse, ja mõlemal juhul sellise, mis, nagu öeldud, peab olema teistele riikidele ohutu.

Meie inimeste põgenemine 2. maailmasõja ajal oli viga, kuna sellise hulgaga koos allesjäänud rahvaga oleks saanud avaldada Eestis vastupanu, korraldada 2. vabadussõja. Nüüd pole põhjust neil utsitada teisi pagulasi aitama, kuna see on sarnane nagu kurjategija kiidaks teise kurjategija head kohtlemist heaks, see justkui õigustaks tema tegu. Hilisem täiendus: pagulasi siiski ma kurjategijateks ei pea, kaugel sellest, aga sellist sõnaõigust nagu allesjäänud eestlastel neil enamasti ja eriti just vastuväidetega sellistes küsimustes, mis on seotud allesjäänud eestlaste eelistustega, ei ole, kuna allesjäänud eestlased võitsid Eesti vabaduse tagasi, mitte kaugel olijad. Ükski rahvusvaheline organisatsioon ei teinud tõsiselt võetavat katset Eestit vabastada, ainult sõnalaat oli, mille üle Nõukogude Liit lihtsalt irvitas. Pigem isegi tauniti, et väikesed riigid "suurte mängudesse" sekkusid, kui tekkis võimalus vabaneda ja Island oli julge meid tunnustama iseseisvana, mitte ükski muu riik, rääkimata organisatsioonist. Kodueestlaste julgus ja Nõukogude Liidu nõrkus koos Islandi julgusega tõi eestlastele vabaduse.

Põgenemine on ainult siis õigustatud, kui põgenejaid on väikene kogus, et nad üksi ei teeks midagi ära ja teised nende kaitseks välja ei taha astuda. Eesti kaitseks oleks olnud rahvast küll välja astuma 2. maailmasõja ajal, muidu poleks meil eesti rahvast nii palju alles jäänud 90. aastateks.

Meie inimeste praegune ränne teistesse riikidesse on rahvusvaheliste lepingutega, Euroopa Liit, mäletate, lausa soositud. Ränne toimub vastavalt seadustele. Kui enne ELi astumist avastati illegaalne tööjõud, siis see võeti ka vahele ja saadeti tagasi, mitte ei antud lisaks sotsiaalabi. Mäletan, kui isegi käisin Soomes külas, kuidas mind pidevalt passikontrollis küsitleti rohkem või vähem, et kuhu lähen ja mida tegema ning loeti teinekord lausa sõnu peale, et tööd ei läheks tegema. Lisaks kehtestasid vanad EL riigid veel kuni 7-aastase tööalase üleminekuaja.

Meie Vao-tegelased on aga ebaseaduslikult riiki tunginud. Nende kinnipüüdmiseks on kulutatud politsei vahendeid, sellega meie kõigi vahendeid. Kas ausalt piiriületajat aetakse politseiga taga, eriti veel kõiki ausalt piiriületajaid? Nad on täiesti illegaalid - nii piiriületuselt kui ka loata töötamiselt, kui üldse töötada kavatsevad, mis siis, et nad aeg-ajalt ajavad Eesti Soomega sassi. Illegaalid ei ole Eestisse oodatud.

Kuidas nad on Eestisse oodatud? Taotledes Schengeni viisa vastavalt Eesti reeglitele ning viisarežiimi ka täites. Siis nad saaks rahulikult selle sama 5000 euro eest perega turvaliselt lennukiga (laevaga, autoga, jalgsi, valikuvabadus nagu vaba riigi ja seadusliku käitumise puhul omane) Eestisse ja kui on siin oma spetsialistitööd teinud, siis on ka tagasisõiduraha olemas. Meie immigratsioonipoliitika eeldab ka maalt lahkumist turvaliselt lennukiga, või kuidas soovib, eestlaste kui rahvuse säilimise tagamiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus