15. märts 2015

Kas isad ikka peavad alimente maksma?

Lähtuvalt hea usu põhimõttest tuleb, kui võimalik, hoiduda teisele kulutuste kaela toomisest. Eriti sellistest kulutustest, kus teised peavad kulutuse toojale maksma hakkama; siis on juba tegemist kelmusega nt. Meedias on ikka juttu olnud nõmedatest SMS-laenufirmadest, kes toovad oma klientidele enda kasuks kulusid kaela (trahvid, intressid jms), samuti lõks-SMS-teenustest, kus pahaaimamatult (peenet teksti mitte lugenu) tõmmatakse sari-SMS-de ohvriks, mis loomulikult on tasulised.

Sellest lähtuvalt tuleb ka naistel, kes last ootavad, laps (õigemini rakukogum või kuidas see oligi riigikogu sotsiaalkomisjoni põhjendustel) kindlasti abortida, sest lapse ilmale tulekul, sünnil tekivad mehele kohustused lapse osas, sh vajadusel elatise kohustused. Kui aga naisel on võimalik hoiduda mehele kulutuste kaela toomisest, siis tal tuleb seda teha. Põhjendused on eespool. Või kui naine tingimata tahab last saada, siis ta peab selle lapse sünnitamisel loobuma igasugustest elatisenõuetest mehe suhtes. Lisaks, et aborti tehes poleks ju tapetud last, vaid mingi rakukogumik pelgalt meditsiiniliselt eemaldatud sotsiaalkomisjoni mõttest lähtuvalt. Mees ju põhjustas pelgalt rakukogumiku tekke. See, et rakukogumik lapseks sai, oli naise tahe ja tegu. Seega, kui naine sünnitab lapse, siis on see vaid tema vastutusel, kuna temal on ju ainuõigus oma keha üle otsustada, juba lapsena. Lähtuvalt hea usu põhimõttest. Kes otsustab, see ka maksab. Laps on siis lemmikloom, aga lemmiklooma ei pea keegi teine kui vaid omanik, kinni maksma.

Kui aga võtame last juba lootena inimesena, nagu me võtame teda sündinuna (emaihust väljununa), siis on mees koostöös naisega loonud lapse. Mõlemad vastutavad. Kui naine otsustab tappa, siis ta tapab inimese. See inimene on naise kehas vaid 9 kuud ja ei tekkinud sinna juhuslikult. (Muidugi on ebaausaid võtteid, vägistamisi, aga ka siis ta on inimene, mitte mingi elutu mass, naise kehas.) Tegemist on inimesega. Vastutavad nii ema kui ka isa igal hetkel, kuigi tõsi, emal on suurem vastutus, aga nii see kord on. Vanemad peavad tagama lapsele äraelamise sõltumata tema east. Isa võtab ka lapse elust osa, kui see on veel ema üsas, sellega, et ta teenib raha, millest ostetakse süüa ka emale ja sellega ka lapsele (bioloogiline protsess toitmisel on erisugune, aga olemas). Samuti riideid, elukondlikke asju, mänguasju jm.

Lõppkokkuvõttes, kui loode on inimene, siis vastutavad ema ja isa ning teda ei tohi tappa.
Kui loode on mass, siis puuduvad emal igasugused mõistlikud nõuded isa vastu, kuna ema ise otsustas massi eluks muutumise.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus