17. mai 2010

Janno usk: Pääste

Kujuta ette, et sulle öeldakse: "Palun, see on Sinu auto. Istu sisse ja sõida." Sa ei pea midagi maksma. Auto on kusjuures selline, et kui Sa lähed autost välja, siis auto veereb sul kogu aeg sabas, vilgutab tulesid, annab märku, et sa ikka temasse istuksid ja sõidaksid edasi. Ühelt poolt hirmus eks? Miks ma peaks kogu aeg autos olema?
Sama moodi on ka päästega. Pääste on nagu auto, mille Jeesus maksis oma ristisurmaga kinni ja Sul pole vaja teha muud, kui pääste vastu võtta ehk istuda autosse ning sõit võibki alata. Su päästeauto saab kütust sellest, et Sa usud. Usk on kütuseks. Nagu öeldi nn õndsal vene ajal, et usk on oopiumiks rahvale, aga nad jätsid selle lõpu ära: et teha neid tugevaks. Nii on ka usk kütuseks autole, et sõita edasi.
Päästega on see hea asi, et kui sa oled autos, st oled lihtsalt teinud otsuse Jeesust järgida. Kujutle, kuidas Sa teed otsust kütust osta? Lihtsalt: tangid ja maksad. Sa ei lähe küsima müüjalt, et kas ma võin seda tankida ning ka tootjalt, naftašeigilt, et kas ma võin selle võtta? Sa lihtsalt tangid ja lähed... kassasse, maksad ära ja lahkud. Päästega on see hea asi, et sa lihtsalt tangid... ja lähed minema, sest see on juba kinni makstud ja arveldus käib automaatselt ilma kaupa esitamata. Ja selle usuga sa saadki sõita ja samamoodi saad ka auto - lihtsalt istud sisse ja sõidad.
Kusjuures Sul polegi muud valikut, kas olla teeääres, kus tuleb keegi ja korjab Su peale ning see keegi pole muu, kui Kurat oma erinevate ahvatlustega. Või Sa lähed ja istud päästeautosse, mis kogu aeg Sul kõrval veereb.
Aga kui oledki juba patuautos, siis Sinu valik on nüüd lihtsalt minna üle, sest päästeauto ju veereb Su kõrval. See on siis pääste saamine ja nagu näha, pole Sul vaja end enne patuautos puhtaks pesta ega midagi, et nö püha olla, on vaja lihtsalt üle minna päästeautosse. Kusjuures see on lihtsam, kui Sa arvad, erinevalt Cobra 11 filmidest, kus käivad tõelised päästeoperatsioonid ühest autost teise üle hüpates, tõmmmates. Päriselus on see lihtsam, kui hüppad, siis maandudki päästeautos. Kui teed otsuse, et usud Jeesust, st võtad Jeesust tõena, siis oledki juba päästeautos ja küll need su halvad harjumused (kui nende pärast muretsed), ka kord ära kaovad. Jeesus tegi päästeauto kõigile, ka kaltsakatele. Aga kas sa ikka oled kaltsakas? Seda ma ei tea.
Nüüd, kui Sa otsustad ikkagi, et liiga igav päästeautos ning mingil põhjusel sul õnnestub hüljata usk (see ei ole niisama lihtne, kusjuures, aga võimalik), siis ootab päästeauto sind ikkagi ning sa saad tagasi tulla nagu esimeselgi korral, lihtsalt võtad Jeesust tõena.

Võta lihtsalt Jeesust tõena. Hüppa päästeautosse ja sõidame koos!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus