18. juuli 2019

Miks on Eesti nii hea?

Miks on Eesti nii hea koht äri ajamiseks? Miks me tahame siia tuua ukrainlasi tööle, samas Ukrainas oma äri ei taha ajada?

Sest me oleme 20 aastat hoidnud ukrainlasi me riigist eemal. Me oleme arendanud Eesti riiki eesti moodi. Selleks me nad eemal hoidsimegi. Turismireisile tulla? Palun väga! Tööle tulla? Ei! Ainult üliväikese kvoodi piires konkureerides ülejäänud maailmaga.

Natukegi pikemalt kuskil olijad, kui neid saab palju, hakkavad seda piirkonda mõjutama. Usinad ukrainlased ei ole samas nii hea poliitikaga, samas nad seda mõjutavad ja teevad, kui neid on piisavalt palju.

Õige oleks ukrainlastega mehitada äri Ukrainas ja kasum tuua Eestisse. Las see Ukraina saab selle maksuraha - ülejäänu tuleb meile ja probleemid jäävad Ukrainasse. Muidu on meil varsti UkrainEST.

Tõin siin näite Ukrainaga seoses, sest meil on ärilisi näiteid - usinad ukrainlased Eestis tööl ja eesti ärid Ukrainas kõrbemas. Muidu võib seda laiendada igale rahvale.

Niigi meil on avatud tööjõuturg 500 miljonile euroopaliitlasele. Rehepaplikult mõeldes, et ehk nad siia ikka ei tule. Mina olin ELga liitumise vastu ja paljud pooldajad on ka hakanud kõvasti kriitikat tegema. Majandusühendus on hea, aga rehepaplus pole normaalne, kuigi on meelitav. Õige oleks oma ärid avada teistes ELi riikides.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus