25. apr 2020

Lapsed vanema hoolde tagasi

Vaadates palgamaksude koormust, oleks 6 h päevas pikim aeg, mil tasuks ka miinimumpalgalisel töötada, kui maksukoormuse nulliksime. Jääksid vaid kaudsed maksud. Kusjuures ma ei poolda kaudseid ega varamakse. Eriti eesti rahva mentaliteeti vaadates - las teised maksavad, ma raiskan ära (joon maha, lõbutsen ära).

Kui me viiks töökoormuse 6 tunni juurde päevas (otseste või kaudsete maksude alles jätmisel), oleks lastevanematel rohkem aega lastega tegeleda - rahulikult tegeleda, kasvatamismeetodid jäävad siiski vanema enda otsustada. Sellega väheneks probleemsete laste ja sellele eelnevalt laste probleemide hulk. Väheneks tugistruktuuride vajadus.
Kuna maksutulu väheneks, läheks ka laste õpetamise koormus lastevanematele üle. Kui nad tahavad elu lihtsamaks endal teha ja on suutnud lapsi piisavalt kasvatada (käituma õpetada), võivad ka lapsed kooli saata. Kool oleks ainult aseaineks vanemale, st nii kui tekiks probleemid, läheks õpetamine vanema mureks tagasi.

Siin pole etteheiteid lastevanematele ega lastele, see on meie ühiskonna raha lahendusena käsitlemise teema. Kõige paremad lahendused on ikka kõige soodsamad. Stress jääb ikka, aga head peresuhted ületavad ka tulevikus palju hädasid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus