22. dets 2010

Sünnid ettevõtjaks

Iga inimene ettevõtjaks
Pole põhjust jätkata senise registreerimise korraga
Pooldan, et iga inimene oleks automaatselt FIE, st ta saaks kogu aeg tegutseda eelnevalt registreerumata äriregistris. Registreerimine iseenesest annab vaid statistika, et millega keegi tegeleb, aga parema statistika annab tulumaksudeklaratsiooni E vorm, mis näitab selgelt ära, mida keegi teeb.

Inimene võib minna tööle töölepingu või muu võlaõigusliku lepingu alusel ja muud viisid, nagu praegugi, siis makstakse lihtsalt tema eest maksud ära. Pahatahtliku maksudest kõrvalehoidmise puhuks on meil juba välja töötatud erinevad mehhanismid.

Tasuta tervisekindlustus kõigile Eesti territooriumil

Minu arvates peavad kõik saama tasuta ravile, enamale kui esmaabile ehk elupäästvale ravile, kes viibivad meie territooriumil. Kulukas on küll, aga me peame oma kaaslasi aitama ning kellelgi pole südant abivajajat haiglast välja lükata. Nüüd saaks sellele lihtsalt tähelepanu pöörata ning ei peaks muretsema, et kui keegi jääb riigile maksu võlgu, siis ta kedagi ei huvita, st peab iga vastuvõtu eest maksma 50 kr, haiglasse minek on pöörane idee jne. Inimese majanduslik taust poleks enam probleem. Tervis on inimese kalleim vara, sest elada võib rikkamalt või vaesemalt, aga haigena elada on hoopis teine tera.

Kusjuures selline süsteem aitaks inimesel paremini mõista, kui palju meie riik ikkagi omale noolib maksuraha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus