11. okt 2014

Süües kasvas isu ehk mida me imestame?

Õnnetu kooseluseadus on nüüdseks vastu võetud ja kibekähku presidendi poolt välja ka kuulutatud. Huvitav, kas president kartis, et kui ta nüüd ja kohe välja ei kuuluta, siis ta hakkab ehk rahva häält kuulama? Saime siis kooseluseadusega kiiremini hakkama kui presidendi otsevalimistega, kusjuures ühte reform toetas ja teisele on vastu. Hea näide, et kui huvi on, siis saab!

Mis mind paneb üllatama, on inimeste üllatus, et oi, meist sõideti üle; kust küll riigikogu sellise õiguse võttis? Halloo, rahvas! Meist on ammu juba üle sõidetud, see oli loogiline jätk.

Sõideti üle EL rahvahääletusega ja selle sõnastusega. Selle üle vaieldakse, et kas ikka oli nii palju rahvast poolt, kui väideti. See oli juba 10 a tagasi 2004. aastal.
Sõideti 2009. a suvel üle, kui 3 päevaga võeti vastu käibemaksumäära tõstmine! 3 päevaga!
Õpetajate õppelaenu enam ei hakatud hüvitama! Õiguslik ootus, aastaid reklaamitud, et võtke laenu, kui soovite; me, riik, maksame selle kinni!
Sõideti 2010. a üle, kui Eesti astus eurotsooni, 2011 võeti euro kasutusele. Rahvas soovis rahvahääletust.
Sõideti üle 2012. a sügisel, kui Eesti liideti ESMga, kusjuures Riigikohus (veel kirjutan suure tähega) kuulutas selle seaduse kehtivaks vaid 1 enama poolthäälega. Möönati, et riivatakse Eesti põhiseadust.
Nüüd sõideti 2014. a sügisel üle kooseluseadusega.
Vahepeale veel 2014. aastast hulk kummalisi seaduseid/võimalusi, nagu 1000-euroste tehingusummade deklareerimine, riiklik raamatupidamisprogramm/-keskkond e-arveldaja jm.
Süües kasvas isu ja see kasvab veelgi.

Nüüd me siis imestame?! Ei tasu olla nii loid, kui võetakse ette midagi nõmedat ega jääda lootma ehk teised takistavad nõmetseijaid! Ei tasu olla nii loid, kui võetakse ette midagi asjalikku ega jääda lootma ehk teised aitavad ettevõtlikke!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus