14. veebr 2019

Laste maksuvabastus perekonna ühistuludeklaratsiooni abil

Teeme hoopis perekonna ühise maksudeklaratsiooni? Liidame kõikide pereliikmete tulud ja maksuvabastused kokku. Selleks peab iga pereliige suunama oma maksukohustuse või maksuvabastuse jäägi ühele liikmele, kes selle kas aktsepteerib või lükkab tagasi ning selle järgi arvestub ühine tulumaksukoormus. Pereliige ei pea suunama ega teine ka vastu võtma.
Põhimõte on see, et vastuvõetud jääkkohustusi ja -vabastusi ei saa edasi kanda kolmandale. Õiguslike probleemide ennetamiseks ning lihtsamaks lahendamiseks.
Hetkel meie riik, kusjuures Ekre truul osalusel, kotib lapsi. Lastele on ka ette nähtud 500-eurone maksuvabastus, aga nad ei saa seda kasutada isegi mitte läbi vanemate, kes neid kasvatavad, loe: nende eest nende kulud kinni maksavad.
Piisab, kui teha peredeklaratsioon, st tulumaksuseaduse asjakohased muudatused, näiteks abikaasade ühisdeklaratsioon või praegune kummaline vorm maksude mõttes, aga ehk isegi hea tehnilise teostuse mõttes, ning polegi vajagi mingeid eriseadusi ja soodustusi vastu võtta. Nii on laps, aga miks mitte ka vana ema või isa, koheldud täisväärtuslikuna, st ta saab omale ette nähtud maksusoodustust kasutada kasvõi kingituseks, pere koos hoitud ja lapsele, tegelikult, miks mitte ka vanale emale või lausa vanaemale, loodud suurem võimalus saada abivajajana vajalikke hüvesid oma pere poolt ilma riiki koormamata.
Siis ei pea kulutama meeletut raha maksude välja peksmiseks ja sotsialistlikuks fantaseerimiseks, kuidas keegi ikka maksudega petab.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus