3. okt 2016

Kasuta seda inimlikult õnnetut märguannet

Su lähedane suri ning sa oled Jumala peale vihane.
Sa arvad, et kui Jumal saatis su lähedase Põrgusse, siis Jumal on kuri ja ta vastu tuleb võidelda, maksku mis maksab.
Kui aga Jumal oma kurjuses saatis su lähedase Põrgusse ehk kurjuse pesasse, siis järelikult võttis Jumal ta hoopis enda juurde.
Jumal tegi ju siis head, seda parimat, mida ta pidi sinu arvates tegema.

Kuna Põrgu on kurjuse pesa, siis tõenäoliselt ei ole sul ka mõtet oma lähedasele appi minna kannatama, kaasa kannatama, sest arvatavasti on
sul seal endaga piisavalt palju tegemist, piisavalt palju tegemist, et oma kannatustega toime tulla, et lähedasel kannatada aitamine ei ole võimalik.
See poleks võimalik, kuna see oleks hea tegu. See ei tule sul mõttessegi, Põrgu on ju kurjuse pesa.

Kui aga Jumal on hea ja lähedane mingil põhjusel siiski sattus Põrgusse, siis on sul vähemalt võimalus vältida seda teed minekut.

Otsustad, et sa siiski oled üllas, solidaarne, nagu viimasel ajal on kombeks öelda, ja teed katse oma lähedast aidata Põrgus kaasa kannatada. Mis aga juhtub siis, kui su lähedane on hoopis Taevas? Mis juhtub, kui Jumal hoolimata sinu ja teiste su lähedase lähedaste tegudest, et seda lähedast Jumalast eemal hoida, on näinud, et see lähedane tegi otsuse Tema kasuks. Mitte teadlikult, vaid alateadlikult, keskkonnast, st sinust ja tema teistest lähedastest hoolimata. Ta ehk ei jõudnud ühtki õiget tegu teha, aga oma alateadliku otsuse tõttu oli ta valinud Jumala seaduste järgimise, selle, mida kristlased tavaliselt teevad teadlikult.

Siis on ju täitsa plinn, sest tahtsid minna Põrgusse lähedast aitama, aga lõpuks oled sina Põrgus ning lähedane Taevas.

Võib olla pidi lähedane surema ehk maailmast lahkuma seetõttu, et ta oli väga õhkõrnal pinnal. Kui ta oleks kauem olnud maailmas, oleks ta läinud Põrgusse. Jumal tõi ta ära enda juurde. Sellega aga andis Ta ka sinule märku, et vali Taevas, vali Jumal.

Kasuta seda inimlikult õnnetut märguannet. Vali Jumal, otsusta Teda lihtsalt uskuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus