4. okt 2016

IRL ikka päriselt ei usu Isamaa 2.0 ja ERM-i kui rahvast kaasava asutuse ideoloogiasse?

Praegu pidavat äsjaavatud ERMis (Eesti Rahva Muuseumis) ülal olema eksponaat, mis kujutab Neitsi Maarjat (Jeesuse Kristuse ema, kui keegi ei peaks teadma) ja eksponaadi eripära on see, et seda eksponaati võib ka jalaga lüüa. Lühidalt jalaga löödav Neitsi Maarja. Nüüd pidi olema selle puutetundlikkus maha keeratud. Lüüa võid, aga ei reageeri enam.

Meie kultuuris lastele muidu õpetatakse, et jalaga ei lööda. Nüüd aga... Saan aru, saan aru: uued ajad, uued kombed.

IRL, kelle liige Tõnis Lukas, ERMi direktor, on, käis mingi aeg tagasi välja idee Isamaa 2.0, sisuks, et võtame aga siia palju immigrante ja saame eestimaalasi vähemalt 2 miljonit. See, et eesti rahvus hävib selle tagajärjel, noh see pole probleem.

Kui nüüd võtta kätte ja teha ettevalmistusi selle Isamaa 2.0 täitmiseks, siis võiks Neitsi Maarja kuju asendada Muhamedi kujuga. Asi nimelt selles, et Neitsi Maarja kujutab usulist tegelast ja uute isamaalaste analoogia on Muhamed. Kuna kõige parem on õpetada läbi analoogia, siis ongi see hea mõte. Löödav prohvet Muhamed.

Selle ellu viimisel saab rahvas kaasatud, eriti uued isamaalased. Praktilises väljenduses saaks päästeamet Raadile (ERMi) kõrgendatud väljakutse, kuna rahvas, uued isamaalased, esitab parasjagu laiemale avalikkusele performancet, oma elavat nägemust põrgust. Ühekordne šõu, nagu teatri NO99 Ühtse Eesti Suurkogugi oli. Elav tuli, ehe eksponaat, rahvas kaasatud, performance, Isamaa 2.0, ERM kui eesti Rahva muuseum.

Milline reklaam IRLile tema praegu hääbuval teel. Praegu ollakse IRLi peale pahased ja ta on hääbumisel, aga siis milline etteaste!

Kui nüüd Tõnis Lukas seda ära ei tee, siis IRL ikka päriselt ei usu Isamaa 2.0 ja ERMi kui rahvast kaasava asutuse ideoloogiasse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus