8. sept 2013

Üüripättide püüdmine

Käesolevate valimiste juures on toodud välja, et pole mõtet kuulata poliitikuid, kes hakkavad rääkima maksudest, kuna maksud pole kohalike valimiste teema.

Maksud on kohalike valimiste teema kohalike ja osade riiklike maksude osas.

Toon siin välja võimaluse, kuidas MTA saab "vihatud" Tallinna jt KOV kaasabil maksustada üüritulult tulumaksumaksjate eemalhoidjaid.

Üürnik satub makseraskustesse ja läheb taotleb sotsiaalabi. Tallinn andmete ehtsuse veendumiseks küsib üürilepingut ja toetuse taotlemise aluseks makstud summasid. Sealt selgub teine pool, kellelt saab vajadusel üle küsida andmete ehtsust. Minu teada või vähemalt mõistes standardkäitumine.

Tallinn kogub üürileandjate andmed koos üürisummadega kokku ning edastab MTA-le. See määrab maksu üürileandjale. Kuna üürileandja on tõenäoliselt sisse kirjutatud Tallinnasse, siis võidavad nii Tallinn kui ka riik, üks saab KOV osa tulumaksust ja teine ülejäänud osa.

Kas sotsiaalabi jääb hirmu pärast korter kaotada taotlemata? Vaevalt. Sotsiaalabi taotleja jääb üürikorterist ilma kas seetõttu, et ta andis üürileandja välja või siis seetõttu, et jäi üüri võlgu. Kumb on hullem ning tõenäolisem lahendus?

Tulumaksu puhul on oluline see, et raha on üürileandja kätte saanud, ta maksab maksuraha alles peale laekumist.

Maksud on Tallinna teema. Mitte kõik riiklikud maksud, aga vähemalt 2. Kaudselt ka teised, nt kütuseaktsiis teede remondiks, sotsiaalmaks ravikulude katteks jm.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus