26. aug 2016

Brexit, iseseisvus ja "presidendid"

Vahepeal on siis toimunud Brexit. Sellest on lausa 2 kuud möödas, küll olen aeglase reageerimisega, aga noh olgu.

USA näitas oma palet - ähvardab küll selle ja teisega, aga kui Brexit ära toimus, siis jäi ikka Suurbritanniaga, siis leiti oma ühine osa jälle üles. Kui palju saab usaldada USAd ja ka ELi? Ähvardatakse, moositakse, aga kui ikka ajad selja sirgu, siis võetakse kuulda.

Kahjuks on see inimesele omane, et ta hakkab teist inimest austama alles siis, kui teine oma hambaid näitab. Kuni see kõrvad lontis vait on või suisa kaasa ulub, seni pole mingit austust.

See annab ka Eestile julgustust jätkata oma rada - las need "sallijatest" tolerastid arvavad, mida tahavad eeskätt Nestori ja Kaljuranna, aga ka Repsi ja Jõksiga - rääkimata Rõivasest, meie saame panna edasi iseseisvalt otsustades ja oma tahet kehtestades ning teised tulevad kaasa.

Kui mõni välisinvesteering tahab jalga lasta - kurb küll, aga eks tuleb leppida. Vajadusel tuleb siis ka vaadata üle suhted nende riikidega, mille välisinvesteeringud kohe eriti jooksu panema kipuvad. Eks meil tuleb saada iseseisvaks ja võimalikult palju ise ära teha, sest teised võivad olla abiks, aga meie peame ellu jääma. Praegu oleme selle Nestori ja Rõivase käitumise näol ära unustanud. Eks see kurb tõsiasi lööb meid üks hetk näkku, tahaks, et Nestor ja Rõivas ka sellest löögist osa saaks ja kohe jõhkralt. Kusjuures praegune Kallasele tema 10 miljoni dollari tehingu meelde tuletamine kannab väga hästi preventiivset joont. Mingil põhjusel Kallas ei taha asju mäletada väga, kui temalt nende kohta küsitakse, häid ja korralikke asju peaks ju mäletama küll. Aga siiski on mingeid veidraid dokumente üle ja puudu, mis asjadesse selgust tooks - millest need Kallase süüdistamised ikka alguse on saanud, kui mitte neist ja muidugi poliitilisest tahtest. Siiski pean ma Kallast kiitma, sest ettevõtte tulumaksustamise edasilükkamine dividendide maksmiseni, on õige ja Eestile edu toonud tegu. See on vist ainuke asi, mis on Eestis hästi tehtud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus