21. okt 2013

Tänan kõiki valijaid! Kommentaar tulemuse kohta

Suur aitäh kõigile, kes te mind valisite ja julgustasite valimiste ajal.

Kuigi hetkel läksid hääled tõenäoliselt Keskerakonnale, pole mul selle vastu ka suurt midagi. Nimelt eelistan neist 4-st kartellierakonnast pigem Keskerakonda, sest nad on midagi ära teinud. Linn on ilus ja mingil määral jääb mulje siiski, et inimesest hoolitakse, kuigi ohjah.

Teised erakonnad on keeranud riigi tasandil kokku sellist jama, et mina neid enam ei toeta. Nt maksudega mängimine, sh käibemaksu tõstmine, tulumaksu soodustuste kaotamine ja selle osa vähendamine, mis läks KOVle. Samuti müügimaksu kaotamine lihtsalt KE tõttu ning uudsed ideed, kuidas autodega seotud käibemaksuga ausaid ettevõtjaid peedistada. Lisaks maksukorraldusega mängimine, nt maksu- ja tolliameti superandmebaaside ihalus. Kõik see seostub Reformierakonnaga. Haridusreform, kus haridussüsteem on lastud nii viltu, et minu arvates õpilased väga õppima ei peagi ning toetussüsteemi muutmine selliselt, et vähesed saavad toetust, kuigi neil on seda vaja. Seda teeb IRL, mis peaks toetama konservatiivsust justkui ja ajama Eesti asja. Lisaks RE ministeeriumite tasandil homode jm multi-kulti toetamine koos sotsidega.

Keskerakond on teinud Tallinnas palju negatiivseid asju, nt lasteaedade muutmine oma propagandaasutuseks, samuti maksudega mängimine: müügi-, paadi- jm maksude kehtestamine või jabur kehtestamine reklaamimaksu näol, kus reklaami definitsioon oli vildakas või selle asukoha määratlus, või pidev tõstmine nagu nt parkimistasu puhul. Aga seda kõike tehti seaduse piires, mille on kehtestanud Riigikogu. Samuti süüdistatakse Keskerakonda õigustatult vähemalt õiglustunde järgi tajudes linna rahaga omale reklaami tegemises.

Riigi valitsuserakondade vastusammud samas on olnud millised? Ainus tõsine vastusamm oli osade kohalike maksude tühistamine, samas oli selle ainsaks põhjuseks, et keskerakondlik linnavolikogu (volikogu saab seaduse alusel võtta vastu maksu rakendava määruse) oli neid rakendanud, nagu Riigikogu oli loa andnud kohalike maksude seadusega. Keskerakond ei rakendanud ühtki maksu seadusevastaselt.

Samuti on olnud võimalik võtta vastu vastavad karistusseadustiku muudatused, mis takistaksid Keskerakonnal kasutada linna vahendeid räigelt enda huvides. Seda pole tehtud. Meil on 3 järelevalve asutust, PPA, KaPo ning neid kohtus siduv prokuratuur. Nad pole suutnud teha vastavat tööd, et KEd ebaõiglase tegevuse eest vastutusele võtta. St seadused on kas ebapiisavad või on prokuratuur hädine nii tõsiste asjade menetlemisel. Kristlike demokraatide põhjalaskmine 2007. a valimiste rahastamise tõttu samas ei olnud nt prokuratuuri jaoks seaduste abil mingi probleem. Huvitav, miks on tekkinud selline olukord? Kartellistumine ja enda tegude varjamine, on minu arvamus. Piiratakse mõttetult rahastamist ja kampaania korraldamist, kuigi meil on palju järelevalveasutusi ning terve Riigikogu, et võtta vastu asjalikud seadused.

Nii et ma tunnen õudust, et KE jama jätkub, sh MuPo trahvimaania arvatavasti, kes korrakaitseüksusena on nii arg, et nende asemele peab palkama USSi, et hoida korda Kopli-trammides.

Kõigest hoolimata ja tõttu ma eelistan siiski oma häälte minekut pigem KEle kui teistele kartellierakondadele.

Tänan veelkord kõiki teid, kes Te mind toetasite oma hääle ja julgustusega veel lisaks või asemel, kuna mind sai ju valida vaid Nõmmel, aga toetajaid oli üle Tallinna!

PS! Need teemad, mis on valimiste ajal ja ka praeguses postituses tõstatatud, need jäävad ikkagi üles.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus