17. mai 2010

Janno usk: elu patuta

Kui oleme selles päästeautos, siis Kurat püüab ikka oma autoga, olgu see siis patuauto, Sind rammida ja hirmutada. Aga tea, Sa oled päästeautos ja ükskõik, mis Sinuga juhtub (ka surmani välja), Sa oled ikkagi päästetud. Sa ei pea mõtlema sellele, mis on väljaspool, tore on, kui näed möödapõike võimalusi, et Su autot ei saaks rammida, aga... tähtsaim on püsida autos. Lihtsalt võtta Jeesust tõena ehk uskuda. Öelgu tunded, mis tahavad. Päästeautost saad Sa välja ainult siis, kui ise astud. Seal ei lenda uksed kogemata lahti. Vähemalt mitte nii palju, et sa suisa autost välja lendad, halbu harjumusi võid küll külge saada. Tähtsaim on püsida autos. Lihtsalt võtta Jeesust tõena, Uut Testamenti kui kirjutatut tõena, UT on kirjapanduna kristluse alus ja VT selles ulatuses, mis on kooskõlas Uue Testamendiga. Tähtsaim on usk ja mitte lasta end hirmutada patust, sest Sa oled päästetud. Tähtsaim on teha teistele seda, kuidas Sa tahad, et Sulle tehtaks. Tee teisele, mis talle on vaja, tema tahab, sest Sa ju tahad, et Sulle tehtaks, mis Sulle on vaja, Sina tahad. Sinu tahe ja teise tahe ei pruugi kattuda, aga neil on see sarnasus, et mõlemad on tahted. Kuna Sa tahad nähtavasti, et Sa saaksid elada oma arusaamisi mööda (Jeesusega kooskõlas), siis lase ka teistel teha nende eluviisi mööda. Lihtne, aga keeruline soovitus.

Teine variant, kuidas kirjeldada, aga mulle isiklikult meeldib rohkem see eeltoodu:
Meil on tegemist kahe poolega: Jeesus ja Kurat (igapäevaselt patt).
Kui jooksed Jeesuse suunas, sest sinna Sa tahad jõuda, siis ära vaata tagasi. Jookse lihtsalt edasi. Ära mõtle, sellele, kes ja mis on Su taga, vaid lihtsalt jookse Jeesuse suunas. Sa tahad sinna jõuda.
Nii kui Sa hakkad tagasi vaatama, et kas patt, kes muuseas ka jookseb, aga tema ei jookse Jeesuse suunas, et päästetud saada, vaid et Sind takistada Jeesuse juurde jõudmast, saada Sind oma haardesse. Võib olla isegi viia tagasi.
Nii, et kui Sa vaatad tagasi, et kas patt on juba sul sabas, sest ta jookseb aeg-ajalt vägagi vaikselt, siis patu võimalused suurenevad. Sa ju jooksed aeglasemalt, Sa pidurdad ennast, sest Sa vaatad tagasi, Su osa energiast läheb millelegi muule.

Kui ka patt Su kätte saab, sest ka siis, kui Sa jooksed Jeesuse juurde, on patt Sust võib olla kiirem. Kui ta ka Su kätte saab, siis Sa oled igatahes andnud endast parima ning oled Jeesusel ligemal ja patu küüsist on lihtsam pääseda.

Väidad, et aga mul on juba mõningad halvad harjumused küljes. No siis jooksegi nendega Jeesuse suunas, Jeesus aitab Sul nendest lahti saada - ise Sa neist lahti ei saa tõenäoliselt.
Muidugi see Jeesuse abi avaldub tihti selles, et Sul tulevad teised huvid või midagi muud, mis nagu tundub loogiline, aga me ju elamegi selles maailmas, Jumal ise lõi selle, ta teab, kuidas kõige paremini meieni jõuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Anonüümsed postitused pole oodatud!

Postituste ajaline järjestus